witam z tego co czytałem ostatnio to łowić w porze nocnej można tam od 1 kwietnia do 31 października na tej stronie http://www.pzw.org.pl/legnica/cms/805/lowisko_licencyjne_ znajdziecie regulamin. pozdrawiam i do zobaczenia nad wodą
Witam panowie widze ze sporo nas w tej okolicy i moze faktycznie to nie byl by głupi pomysl umówić sie na jakas wspólną zasiadke i mam pytanie tak z innej beczki czy ktorys z was lowil na stawach w Rusku i czy mogl by cos powiedziec wiecej o tej wodzie ? W zeszlym sezonie bylem tam dwa razy na kilku godzinnych wypadach i w sumie zlowilem tylko jednego niewielkiego karpika ale slyszalem ze sa tam calkiem ladne sztuki !
możesz spokojnie wywozić i możesz sobie wysondować lub wystukać upatrzone miejsce nie ma z tym problemu rzeczywiście jest zakaz połowu ze środków pływających ale jak napisałem wyżej wywozić i sondować można, pozdrawiam i do zobaczenia na Mściwojowie
ps. wybieram się na weekend majowy
zazwyczaj łapałem po tej stronie gdzie są te długie kładki na plaży, a jest tam takie miejsce koło górki gdzie jest stanowisko drewniane w wodzie tam największego złapałem 8,60 przy mocnym wietrze. A ty w którym miejscu łapiesz?
panowie a widział ktoś z was osobiście karpia powyżej dychy z tego łowiska?słyszałem od paru chłopaków że większych jak dyszka to tam w ogóle nie ma,a opowieści że niby jakieś piętnastki pływają to mitologia